Højtlæsning for børn2019-07-02T09:49:06+02:00
Højtlæsning for børn_2200Godnathistorier

Højtlæsning for børn

Vi søger altid mødestabile, ressourcestærke højtlæsere, som kan forpligte sig til at læse højt for børn i udsatte boligområder en fast ugedag over en længere periode minimum en gang om måneden. Dedikation og engagement er en forudsætning, da vi lægger vægt på at skabe gode relationer til familierne, de ansatte i de socialt belastede boligforeninger og internt i vores grupper. Udover børneattest kræver det åbenhed, gåpåmod, indsigt i målgruppen og indre ro at formidle litteratur til børn, som ikke nødvendigvis har stiftet bekendtskab med eller har haft koncentrationen til højtlæsning tidligere.

Til halloween og jul – eller spontant på en solskinsdag – samler vi en flok frivillige, fylder ladcyklen med gode bøger, tæpper, bamser, udklædningstøj, pynt mm. og rykker ud og læser højt. Vi læser fx op på legepladser, i baggårde, beboerhuse, campingvogne eller omklædningsrum. Her skal man være lidt af en gøgler for at indfange de mest aktive unger med sin fortælling og kunne skabe en ramme, der får ro og samling på lytterskaren.

Vi er altid minimum tre ude sammen for at læse højt. Så vi hjælpes ad og oftest kombinerer vi højtlæsningen med kreative sysler eller aktiviteter for kroppen, som knytter sig til historierne.

INFO & KONTAKT

I Aldersrogadekvarteret læser vi højt for tosprogede børn og uddeler boggaver onsdag formiddag, torsdag aften, når der er kvindecafé og danskundervisning, plus den første tirsdag i måneden til forældrecafé. Stine Josefine Dige er koordinator for Vermundsgadegruppen. For info kontakt Stine via formularen nederst.

Klaus Agnoletti er koordinator for Lundtoftegadegruppen. Vi afholder højtlæsning den første mandag og den sidste tirsdag i måneden til Familiesjov i beboerhusene – plus de 8 årlige torsdage hvor der er forældrekurser. Klaus kan kontaktes for info via kontaktformularen her under.

I Mjølnerparken læser vi op på den bemandede legeplads Mimersparken hver anden søndag.

For at blive frivillig eller for at få yderligere info kontakt Stine Josefine Dige.

Vælg hvem du ønsker at kontakte

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne (skal udfyldes)

Din besked (skal udfyldes)

Højtlæsning for børn_2200Godnathistorier
Højtlæsning for børn_2200Godnathistorier