Om 2200Godnathistorier

Om 2200Godnathistorier2021-06-03T09:50:13+02:00

Historie og mission

2200Godnathistorier er en prisvindende højtlæsningklub, der primært holder til på Nørrebro i København. Klubben blev stiftet i 2013 af børnebogsforfatter Stine Josefine Dige med støtte fra KulturSkaberne.

Ideen med 2200Godnathistorier var oprindeligt at give børn og unge fra ydre Nørrebro, som ikke får læst historier højt derhjemme før sengetid, mulighed for at høre godnathistorier.

I dag er foreningens koncept udvidet, og der bliver læst højt for både børn og voksne på bl.a. plejehjem, i beboerforeninger, på pladser og i parker og baggårde. Der er i princippet ingen grænser for, hvor og hvem de frivillige læser højt for.

Missionen er at give folk på Nørrebro gode litteraturoplevelser og stimulere fantasi, læselyst og sprogudvikling.

Medlemmer og arrangementer

Højtlæsningsklubbens medlemmer består af både højtlæsere, forfattere og kreative personer, der på forskellig vis bidrager til at vække historierne til live ved alt fra små hyggelige højtlæsningsarrangementer til større højtlæsningsfester.

Udover læseglæde, fortællelyst, samarbejdsevne og ren børneattest stilles der ingen formelle krav til de frivillige højtlæsere.

Vil du være frivillig? Klik hér.

Vi elsker at skabe højtlæsningsfester og samarbejde med andre kulturelle initiativer og lokale aktører. Vi  har bl.a. deltaget ved litteraturfestivalen KBH Læser, kulturfestivalen 48Timer, Regnbuebørnedagen til Copenhagen Pride og diverse julemarkeder. Invitationer til fis og ballade modtages med kyshånd!

Priser og nomineringer

I 2015 vandt 2200Godnathistorier Klods Hans Prisen på BogForum for at yde ”en ekstraordinær indsats for at styrke læsning og børnelitteratur.”

I 2014 vandt højtlæsningsklubben Fællesskabsprisen med begrundelsen:

”2200Godnathistorier skaber meget konkrete små fællesskaber i fællesskaberne. Det er helt forskellige mennesker, fra ældre på plejehjem til unge i baggårde og børn på lektiecaféer, der sidder og lytter til en god historie. Det er så dansk og det er så typisk for fællesskabet, at folk på tværs af alt er sammen.”

2200Godnathistorier var samme år også af Københavns Kommune nomineret til Årets Innovative Projekt på Frivillighedens Dag.

Bogprojekt med børn på Nørrebro

Fra 2014-16 har 2200Godnathistorier sammen med børn fra Nørrebro skabt en farverig billed- og findebog, der viser gadeliv, leg og rodede børneværelser på mangfoldige Nørrebro.

Find os fra Nørrebro udkom 28. oktober 2016 og gives gratis til skoler og institutioner på Nørrebro. Private kan købe den i Bog&idé Nørrebro eller ved at skrive til os og tegne et støttemedlemskab af foreningen 2200Godnathistorier.
Følg bogen her.