Priser & nomineringer

Priser & nomineringer2021-05-17T19:29:36+02:00

Priser og nomineringer

2200 Godnathistorier. Illustration af Suzanne Ulrikka Pedersen

Årets Fællesskabspris

I 2020 var 2200Godnathistorier indstillet til Årets Fællesskabspris. Hvis du følger linket, så vil du kunne se en video, der blev lavet om årets kandidater. 1:24 inde i videoen vil du kunne få et lille indblik i 2200Godnathistoriers arbejde.

Fællesskabsprisen logo

homePrisen 2018

I 2018 var 2200Godnathistorier indstillet til homePrisen.

Med kærlighed til gode historier og mennesker læser frivillige højt på plejehjem og i udsatte boligområder. Højtlæsning har mange kvaliteter ikke mindst glæden ved at dele og at lytte. Der læses til hjernen fra hjertet. Forskning viser, at højtlæsning er noget af den bedste stimulering hjernen kan få. Koncentrations- og forestillingsevnen styrkes. Intimiteten, der opstår, når nogen deler en historie, skærper empatien og fællesskabsfølelsen. Ligesom ordforrådet og begrebsforståelsen øges. Gennem litteraturen kan man spejle sine følelser og sin verden, få ny indsigt og opleve verden åbne sig for en. Alle kan have brug for at høre en god historie.

Klods Hans Prisen

I 2015 vandt Stine Josefine Dige Klods Hans Prisen på Bogforum for 2200Godnathistoriers arbejde for at yde:

”en ekstraordinær indsats for at styrke læsning og børnelitteratur.”

Årets Ildsjæl på Nørrebro

I 2014 blev Stine Josefine Dige endvidere nomineret til Årets Ildsjæl på Nørrebro med ordene:

”Noget så simpelt som at læse historier højt har hun forvandlet til et fantastisk projekt, der giver SÅ meget til SÅ mange … Stine har hele tiden fokus på at udvikle projektet, at delagtiggøre flere mennesker og at drage nytte af alle de kompetencer, vi hver især besidder. Glæde avler glæde avler glæde avler …

Fællesskabsprisen

I 2014 vandt højtlæsningsklubben Fællesskabsprisen stiftet af bl.a. Mette Frederiksen med begrundelsen:

”2200 Godnathistorier skaber meget konkrete små fællesskaber i fællesskaberne. Det er helt forskellige mennesker, fra ældre på plejehjem til unge i baggårde og børn på lektiecaféer, der sidder og lytter til en god historie. Det er så dansk og det er så typisk for fællesskabet, at folk på tværs af alt, er sammen.”

Se klippet fra prisoverrækkelsen på DFDS-skibet Pearl Seaways

Årets Innovative Projekt

2200 Godnathistorier var i 2014 samtidig nomineret af Københavns Kommune til Årets Innovative Projekt på Frivillighedens Dag.