Troldebold

Troldebold2021-07-04T20:41:14+02:00

Sprogstimulering, der rykker!

Hver onsdag inviteres børn, der ikke går i daginstitution, sammen med deres dagplejemødre (hjemmegående mødre, bedstemødre, børnepassere, nabokoner osv.) til en dag fuld af Troldefis, bevægelse, sang- og fagtelege, rim, remser, højtlæsning og fællesspisning.

Konceptet Troldebold er særligt rettet mod tosprogede børnepassere og er blevet til i samarbejde mellem børnebogsforfatter Stine Josefine Dige og Løven fra Nørrebro United.

Dagen er bygget op omkring temaer som fx trolde, dyr, kroppen, følelser eller transportmidler. Dvs. at vi både leger, at vi er forskellige dyr, synger sange om dyr vha. hånddyr og bamsedyr, læser bøger med dyr, siger dyrelyde, lærer rim, remser og fagter med dyr.

Metoden med at kombinere sprog med bevægelse, bolde og billeder fremmer børnenes begrebsforståelse, koncentrationsevne, styrker deres sproglige udvikling, kropsbevidsthed, koordination og evne til at spille sammen.

Dagen er bygget op efter en genkendelig struktur, og nogle enkle regler, som børnene hurtigt finder ro og tryghed ved.

Stemningen er munter, hjertelig og imødekommende. Vi spiser sammen, hjælper hinanden med børnene og udveksler erfaringer om alt fra legeaktiviteter til kurser for hjemmegående kvinder. Til slut uddeles lækre boggaver, som 2200Godnathistorier har indsamlet til børnene.

Helhedsplanen Sigynsgade Bo-Vita har støttet projektet frem til 2022.

Billeder fra Troldebold

Børn der leger med bamser til Troldbold
Børn der hygger til Troldebold
Børn der leget med bolde til Troldebold
Børn der leget med bolde til Troldebold
Thomas "Løven" Berg underholder børnene ved Trolebold
Troldebold og julesjov
Der fortælles historier til Troldebold
Julemanden kommer på besøg til Troldebold